Érdemes legalább napi 15 gramm szóját fogyasztani naponta.
Mire jó?
Nagyon magas fehérjetartalmú. jótékony hatást gyakorol a szív-és érrendszerre.
A vér koleszterin- és trigliceridszintjét csökkenti a szójafehérje, így gátolja az érelmeszesedés kialakulását.
Felhasználása:
Felhasználható krémekhez, pástétomokhoz, szószokhoz, szójatejhez, szójajoghurthoz, tofuhoz.
Főzése:
Egy adag étel készítéséhez kb 50g szójabab elegendő. Főzési idő: kb 30 perc.
Diéták:
Glikémiás indexe 16. Szójallergiában szenvedőknek nem ajánlott.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1568 / 374
Fehérje (g / 100 g) 38,0
Szénhidrát (g / 100 g) 17,0
Zsír (g / 100 g) 17,2
Élelmi rost (g / 100 g) 15,0
Ásványi anyagok: foszfor
Vitamin: B1, B2, B6, P, E
Forgalmazó: GreenMark International Kft. 1061 Budapest, Király utca 30-32.