Hírlevél
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6
Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító
Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, köretekhez, csíráztatáshoz. Főzési ideje kb 20-30 perc. Köménymaggal, szerecsendióval ízesíthetjük.
Forgalmazó:
GreenMark International Kft.
1061 Budapest, Király utca 30-32.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1342 / 321 |
Fehérje | 23,5 g |
Szénhidrát | 50,8 g |
Zsír | 1,4 g |