Az őszi időszak fontos gyümölcse a birsalma, amely kiemelt szerepet játszott a népgyógyászatban is, hiszen számtalan jótékony hatással bír. Segíti az emésztést, antioxidáns hatású, támogatja az immunrendszert.
Ha otthonunkat és munkahelyünket is szeretnénk ráhangolni a Karácsony hangulatára, a különféle kis díszítők mellett ne felejtkezzünk el az ilyenkor jellegzetes, különlegesen finom illatú illóolajokról sem. Az illóolajoknak köszönhetően kellemes légkört tudunk biztosítani.
Azt tudjuk, hogy nagyon finom és egészséges gyümölcs a szőlő, de hogy pontosan milyen jótékony hatásai vannak? Hogyan és mikor érdemes fogyasztanunk? Ebből a cikkünkből kiderül.
Hatvanszor több C-vitamin van benne, mint a narancsban. Sok benne az A-vitamin, a niacin, a riboflavin, a vas, a kálium és a foszfor. Tulajdonképpen olyan, mint egy természetes multivitamin. És még további kedvező tulajdonságokkal rendelkezik.
A népi hagyomány szerint a barlangjából kibújó medve először a medvehagymát keresi, hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét, innen ered az elnevezése. A medvehagyma fiatal leveleit és hagymáját használjuk mi is természetes gyógyászati célokra.
Ősszel és télen a nyirkos idő különösen kedvez az influenzás megbetegedéseknek. Erősítsük immunrendszerünket természetes módszerekkel. Készítsünk influenza elleni tüdőstimuláló italt.
Ahogy egyre rövidebbek és hűvösebbek a napok, annál nagyobb sikere van azoknak az ételeknek, melyek gazdagak és táplálóak, emellett pedig olyan fűszerekkel ízesítjük őket, melyek kellemesen átmelegítenek. Ráadásul ezek a fűszerek finom illatukkal sok ember számára az otthont, az ünnepeket idézik.
A csillagánizs igen kellemes, az ánizshoz hasonló aromájú, de annál valamivel erősebb illatú, édeskés ízű, Dél-Kínában őshonos gyógy- és fűszernövény. Több étel- és italkülönlegesség neki köszönheti egyedi ízét és illatát.
A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő - javítja az általános egészségi állapotot.
A vadrózsa áltermését szinte mindannyian ismerjük: nyersen kimagozva vagy szárítva teaként is fogyasztjuk. Egyik legjelentősebb C-vitamin-forrásunk, hiszen négy evőkanál szárított csipkebogyó körülbelül 300 milligrammnyit tartalmaz az értékes vitaminból.
Rengeteg mag van, amit csíráztathatunk, és nem is ördöngősség az egész. A csíráztatáshoz nem kell idő, nem kell külön hely, nem kell sok pénz, nem kell szakértelem, egyszóval semmi kifogás nem található arra, hogy ne próbálkozzunk meg vele. Nem kell hozzá idő: napi 2 szeri átöblítés, ami max. 5 perc.
Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. Kiváló szénhidrátforrás, gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok.
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Ezen sütik biztosítják az oldal megfelelő működését, megkönnyítik a használatát és semmilyen formában nem azonosítják látogatóinkat és nem gyűjtenek semmiféle információt róluk.
›
Elemzés sütik
Ezen sütik a weboldal használatáról részletes, elemzési célú információszerzést, felhasználói viselkedési adatok gyüjtését és a weboldal módosítását teszik lehetővé attól függően, hogy előzőleg milyen műveletek végzett a weboldalon.