A Nádcukor a Trópusokon növő cukornádból készül, mely a 4-6 méteres szárában raktározza a cukrot tartalmazó nedvét. A nádcukornak sokkal természetesebb íze van, mert megmarad a melasz tartalma, ez adja a finomítatlan cukor fenséges, kissé karamellás ízét.
Természetességét a feldolgozás adja. A megtisztított cukornádat kipréselik és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot .
Mit tartalmaz?
Mivel a nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, ezért említésre méltó mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat és B-vitaminokat.
Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. A fehér cukornál mindenképp jobb választás.
Milyen nádcukrok vannak?
Több fajtája létezik, van az egész sötét, szinte melasz, mely nincs kristályosítva, nyilvánvaló, hogy ez a jobbik változat, de a félbarna, világos barna választása is jó.
Cukorbetegek fogyaszthatják?
A nádcukor glikémiás indexe 68. Ez az érték az 56-69 közötti tartományba esik, ami közepes glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása csak módjával ajánlott. A szervezet viszont cukorként kezeli,ezért fogyni vágyók, vagy cukorbetegek ne fogyasszák!
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1700 kJ (400 kcal)
fehérje 0 g
szénhidrát 100 g
zsír 0 g.
GMO mentes
Származási hely: Mauritius
Tárolás száraz, hűvös helyen!
Gyártó: Dénes-Natura Kft.
7634 Pécs, Nagy-berki út 8/2.