Hírlevél
A fruktóz természetes cukor.
Elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor. Ez a legédesebb ízű cukor, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb elegendő.
Felhasználása: édesítésre bárhol, a hagyományos fehér cukor helyett.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben: Energia: 1674 g (400 kcal) fehérje: 0 g szénhidrát 99.5 g zsír 0 g
A fruktózt növényekből - például articsókából, gabonából lehet nyerni.
CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK figyelembe véve az engedélyezett szénhidrátmennyiséget.
Gyártó/:Forgalmazó:
Dénes-Natura Kft.
7634 Pécs, Nagy-berki út 8/2.