Gluténmentes, zsírtalanított liszt. Felhasználható kenyerekben, kelt tésztákban max. 15-20 %-ban, egyéb esetekben (kekszek, teasütemények, linzerek, panírozáshoz, stb.) 50-100 %-ban helyettesíthető a liszt.
Az amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására. Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%).
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. A gabona félék között az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy biológiai értéket tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől eltérően C vitamint is tartalmaz. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Glutént nem tartalmaz, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Gyártó/:Forgalmazó:
KLOROFILL Bt.,
6000 Kecskemét, Mártírok útja 39.