Gluténtartalmú lisztek helyettesítésére, sütemények liszttartalmának kiváltására ajánlott. Kellemes, édes ízének és alacsony glikémiás indexének köszönhetően kedvelt az ínyencek, vagy akár diétás étrendet követők körében.
Felhasználás: sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, krémekhez, vagy más lisztekkel keverve. Magas zsírtartalmának köszönhetően a belőle készült tészta lágy és levegős lesz. Kíváló palacsinta alapanyag.
Összetevők: 100% héjnélküli édes-mandula
Tápérték 100 g termékben
Energia: 2608 kJ /623 kcal
Zsír: 54,1 g
Ebből telített zsírsavak 4,22 g
Szénhidrát: 10,0
Ebből cukor: 6,9 g
Rost: 10,7 g
Fehérje: 24,1 g
Só : <10 mg
Vitaminok, ásványi anyagok 100 g termékben:
Kalcium: 254 mg NRV% 31,75%; Foszfor:454 mg NRV% 64,8%; Kálium: 860 mg NRV% 43%; E-vitamin: 20 mg NRV% 166,6%; Folsav: 0,05 mg NRV% 25%.