Termékleírás
A zselatin régóta használt alapanyag, mely megoldást nyújthat ételeink kocsonyásításához. Előállítása állati csontokből, inakból és bőrből történik.
A bőr és a csontok a szervezetünk számára igen fontos fehérjét, a kollagént tartalmazzák. Ezeket a részeket manapság hajlamosak vagyunk kidobni.
Gumicukor, puding, kocsonya és desszertek készítéséhez is kiváló, de használhatjuk levesek, szószok sűrítéséhez is.
Adagolása: krémekhez ajánlott 6 gramm zselatint használni. Vágható állaghoz 9 gramm (1 csapott evőkanál) zselatinport alkalmazzunk.
Elkészítése: Alacsony hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha forraljuk, elveszítheti a kocsonyásító képességét.
Friss gyümölcsöt ne adjunk hozzá, mert a gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt. Ilyen esetben a gyümölcsöt pár percig forraljuk felhasználás előtt.