Összetevők: élelmi rostok (cellulóz), tojáspor, 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaó (11%), nátrium-hidrogénkarbonát (szódabikarbóna), savabyúságot szabályozó anyag: GDL (glükono-delta-lakton), sűrítőanyag: útifűmaghéj, konjac liszt, xantán, tara.
Hozzávalók 12db nagy muffinhoz, vagy 20x33 cm tepsi piskótához:
1 zacskó Muffin por (150g)
320 ml víz vagy növényi tej
30 ml olaj
120-130 g édesítő (ízlés szerint, a diétának megfelelő édesítő)
Elkészítés: A muffin porhoz adja hozzá az édesítőt, az olajat és a folyadékot és keverje el csomómentesen. A masszát adagolja muffin formába, vagy simítsa tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsse 25 percig. (tűpróba - a sütési idő és a hőfok függ a sütési funkcióktól /pl. légkeverés/ és sütőtől /pl. hagyományos/)
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: | 1258 kJ / 300 kcal |
Zsír: | 12g |
-melyből telített zsírsavak: | 2g |
Szénhidrát: | 1g |
-melyből cukor: | 0g |
Élelmi rost: | 54g |
Fehérje: | 14g |
Só: | 0g |