Önmagában, keverés nélkül felhasználható Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék 85%-kal csökkentett szénhidráttartalommal sűrítéshez, nokedli készítéshez, kenyérsütéshez.
Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index jellemzi.
Összetevők: búzaliszt, élelmi rost, növényi zsír (pálma), búzakorpa, tejfehérje, tömegnövelőszer (polidextróz), burgonyafehérje, stabilizálószer (guar-gumi, xantán), rezisztens keményítő, búzakeményítő, antioxidáns (aszkorbinsav), enzimek.
Önmagában használható.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 338 Kcal / 1420 KJ
Fehérje: 37,8 g
Szénhidrát: 11,7, ebből cukor: 4,1 g
Zsír: 10,3 g, ebből telített: 1,1 g
Transzzsírsav-tartalom: 0,4 g / 100 g zsír
Élelmi rost: 27,5 g
Nátrium: 0,05 g
Összesített felszívódó szénhidrát: 11,7 g
Adagolás Dia-Wellness CH Mínusz házi kenyér készítéséhez:
500 g Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék
3 dl víz
100 g kefir
12 g só
20 g friss élesztő vagy 5 g instant élesztő
2,5 g Enzim-Mix (kb. egy csapott kávéskanál)
Az élesztőt langyos vízben vagy tejben megfuttatjuk. Az anyagokat összekeverjük, jól kidagasztjuk, ezután cipót formálunk belőle. Langyos helyen kb. 40-50 percig kelesztjük, majd 180-200 °C-on, a hagyományos házi kenyerekhez képest jellemzően hosszabb időn át aranybarnára sütjük. A megadott recept kenyérsütőgépben is alkalmazható.
Adagolás Dia-Wellness CH Mínusz házi nokedli készítéséhez (személyenként):
75 g Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék
1 mokkáskanál olaj, zsiradék
2 kisebb tojás
só, olaj és víz a főzéshez
A Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverékből, olajból és tojásokból egészen kemény (majdnem csipetke keménységű, de még fakanállal éppen csak keverhető), szinte egyben gombóccá összeálló tésztát keverünk. Ebből nagy lyukú szaggatóval, fém spatulával lobogó, forró, sós, olajos vízbe paszírozzuk a nokedlit. Szénhidrát tartalom egy főre: kb. 9 g.
Tipp: Leszűrés után 1 evőkanálnyi forró olajban még átforgathatjuk, és ízlés szerint 2-3 jól felvert tojást önthetünk rá.