A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Jelentőség, hatások
A kukoricadara leginkább szénhidrátban (keményítőben) gazdag, de tartalmaz jelentős mennyiségű fehérjét is. Rosttartalma magas, ami segít leküzdeni a székrekedéses panaszokat. Ezen kívül B-vitamin tartalma is említésre méltó.
Felhasználás:
A kukoricadara széleskörűen felhasználható. Semleges íze miatt édesen és sósan is fogyasztható.
Készülhet belőle kása, puliszka, polenta, pizzatészta, desszert, levesbetét és panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.
Összetevők: kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1334 kJ / 319 kcal |
Zsír: | 3 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,27 g |
Szénhidrát: | 75,5 g |
- amelyből cukor: | 5 g |
Rost: | 6,3 g |
Fehérje: | 6,5 g |
Só: | 0,0009 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Szlovákia.
Bio és Gluténmentes |