Így készíthető rendkívül ízletes, ropogós vegán cukkini fasírt. Önmagában, mártogatósként és körettel főételnek is kiváló.
Hozzávalók (8-10db)
3 közepes cukkini
4 gerezd aprított fokhagyma
2-3 szál apróra karikázott zöldhagyma
2 evőkanál apróra vágott kapor (vagy szárított kapor)
2 evőkanál őrölt koriander
3/4 csésze csicseriborsóliszt
3/4 csésze kenyérmorzsa
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
1/4 teáskanál őrölt kömény
csipet cayenne bors
kókuszolaj a sütéshez
Reszeljük le a cukkinit, sózzuk meg és kb. 10 percig hagyjuk állni, majd jól nyomkodjuk ki. Keverjük össze a hozzávalókkal jó alaposan. Készítsünk korong formákat, kevés olajon mindkét oldalát süssük aranybarnára. Máris tálalhatjuk. Önmagában, mártogatósként és körettel főételnek is kiváló.