A Graham liszt alapanyaga a búza, és hasonlóan a teljes kiőrlésű búzaliszthez, tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét beleértve a csírát és a héjat is. A normál teljes kiőrlésű búzaliszttel szemben azonban a szemcsemérete nagyobb, így a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így az nem okoz olyan hirtelen vércukorszint emelkedést, illetve később alakul ki az éhségérzet. A Graham liszt búzacsíra ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangán-tartalma is kiemelkedő. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. A reform táplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt . A graham liszt az egyetlen liszt, amit nem őrléssel, hanem darálással készítenek . Miért használjunk Graham-lisztet?
Teljes értékű, tápanyagokban gazdag liszt.
A búzacsíra része jelentős ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalommal rendelkezik.
A többi liszthez viszonyítva magasabb a tápértéke , mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma.
Sütikhez is kiváló, kelt tésztát is készíthetsz belőle , mert magas a sikértartalma.
Nagyobb szemcsemérete miatt lassabban emésztjük meg (lassú felszívódású szénhidrát), így később éhezel meg
Élelmi rost tartalma segíti az emésztést és a vércukorszint egyenletesen tartását.