Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Vaníliás szelet recept:
Hozzávalók:
250 g lisztkeverék
90 g Eden Premium eritrit
1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény
310 g szoba hőmérsékletű víz
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Ízlés szerint megkenhetjük kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal. Forgathatunk bele gyümölcsöket, csokoládét. Ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel.
Hozzávalók 5 darab muffinhoz:
125 g lisztkeverék
45 g Eden Premium eritrit
fél teáskanál vanília aroma vagy őrlemény
155 g víz
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: | 1342 Kj |
343 kcal | |
Zsír: | 2,5 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 66,8 g |
-Amelyből cukrok: | 0,2 g |
Rost: | 8,5 g |
Fehérje: | 9 g |
Só: | 0,05 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített
| muffinban | piskótában |
Energia: | 635 Kj | 620 Kj |
152 kcal | 148 kcal | |
Zsír: | 1,1 g | 1 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g | 0,2 g |
Szénhidrát: | 45,5 g | 44,5 g |
-Amelyből cukrok: | 0,08 g | 0,08 g |
-Amelyből poliolok: | 15,9 g | 15,5 g |
Rost: | 3,7 g | 3,6 g |
Fehérje: | 3,9 g | 3,8 g |
Só: | 0,02 g | 0,02 g |
A kisült, kész, a recept alapján elkészített muffin átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29,6 g
A kisült, kész, a recept alapján elkészített piskóta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29 g
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.