A vöröslencse különösen gazdag magnéziumban és vasban.
A szervezetünkre rendkívül kedvező hatású összetevői még a következők: kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, bór, jód, kobalt, cink, króm, B2, pantoténsav, B6, folsav és biotin van benne.
A lencse nagyszerű forrása a triptofán nevű aminosavnak, amely a szervezetben szerotoninná alakul.
A vöröslencse javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.
A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is, aki egyébként nem fogyaszt babféléket.
A VÖRÖSLENCSE TÉSZTA ELŐNYEI
• Kitűnő növényi fehérjeforrás
• Rostforrás, támogatja az emésztést
• Ásványi anyagokkal, vitaminokkal
• Omega 3 és 6-al
• Könnyen emészthető
• Vegán
A vöröslencse tészta fogyasztása
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízbe tesszük, majd főzzük 3-5 percig. Hideg vizes öblítés után tálalható.
A vöröslencse tészta összetevői
Összetevők: vöröslencseliszt (96%), rizsliszt.
A termék búzalisztet is feldolgozó üzemben készül.