A világ egyik legértékesebb és legnagyobb területen termesztett gabonaféléje a búza. A legrégibb termesztett növények egyike. Termesztését már Egyiptom legrégibb emlékei igazolják. A búza élelmiszerkénti felhasználása főleg őrleményei formájában történik. Felhasználási területe széles körű, nagyobbrészt kenyeret készítenek belőle, de a kenyéren kívül még számos sütő-, tészta- és cukrászipari felhasználási módja van.
Felhasználása: megfőzve köretként, tölteléknek, őrölve daraként és lisztként, illetve csíráztatva.
Összetevők: *bio búza
(*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.)
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1457 KJ (347 kcal), Fehérje: 14,4 g, Szénhidrát: 66,2 g, Zsír: 1,8 g
Gyártó/Forgalmazó:
Biorganik Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út