A sárgarépa a leghasznosabb zöldségfélék egyike, mely tele van A-provitaminnal. A betakarítást követően azonnal feldolgozzák, és rögtön az üvegbe kerül, így minden tápanyag benne marad. A vegyszermentes termesztésnek köszönhetően garantáltan nitrátmentes.
A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a béta-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a béta-karotin szükségletet.A répalé fogyasztása különösen nyáron ajánlott. Napozás során veszélyes szabad gyökök szabadulnak fel, melyek felgyorsítják a bőr öregedését. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a hámsejtek számára, véd az UV-sugaraktól, aktiválja a pigmenteket, gyorsítja, tartóssá és egységessé teszi a barnulást.
A levek egymással is kombinálhatók, pl.: cékla+répa, vagy narancs+répa.
100ml tartalmaz: Energia 132kJ (32kcal), Fehérje <1g, Zsír 0,1g, Szénhidrát 6,8g, Élelmi rost <0,1g