Hírlevél
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű. Az újabb táplálkozási irányzatok koffein- és theobromin mentessége miatt előnyben részesítik a kakaóporral szemben.
Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Előnye, hogy koffein-, teobromin-, valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
100g termék tartalmaz: energia 832kJ (222kcal), fehérje 5g, zsír 1g, szénhidrát 89g.
Forgalmazó: Biopont Kft. 6300 Kalocsa, Határ út 1.